Informatie

1) Die E-sigaret, wat is dat nou precies?

Wellicht heb je er iemand mee zien lopen en ben je nieuwsgierig geworden en vraag je je nu af: “De E-sigaret, wat is dat nou precies?”

Mocht je Wikipedia al geraadpleegd hebben, heb je vast al gelezen dat daar het als volgt omschreven staat: “De e-sigaret of elektronische sigaret is een vervangend middel om de behoefte van een roker te bevredigen met mogelijk minder nadelige gevolgen voor de gebruiker of omstanders. De e-sigaret bevat geen tabak en brandt niet, waardoor er geen schadelijke teer en koolmonoxide in het lichaam komen. De elektronische sigaret kan men gebruiken met of zonder nicotine.”

Nou, tot zo ver is daar geen woord Spaans bij. Elektronisch dingetje. Vervanging voor behoefte roker. Geen tabak, geen rook, geen teer, geen koolmonoxide en wel (of geen) nicotine.

2) Ik wil graag klagen over elektrisch roken omdat het net écht roken lijkt..

Dat het net écht roken lijkt, zou maar zo het succes kunnen worden. Rokers zijn niet alleen geinteresseerd in de nicotine, maar vaker meer in de dagelijkse, vertrouwde handeling. Daarom werken pleisters en kauwgom niet. Dat je wilt klagen, ligt niet aan het elektronische roken, maar omdat we met z’n allen Nederlanders zijn, zo zijn we geboren. Er wordt al decennia lang gewezen op de gevaren van roken, niet op de gevaren van nicotine. In sigarettenrook zitten - naast nicotine - nog 4000 andere schadelijke stoffen. Als alle rokers (deels) overgaan op elektronisch roken, kan dat maar zo eens de grootste gezondheidswinst zijn die de maatschappij gepakt heeft sinds:

 1. De aanleg van het riool
 2. Vaccinatieprogramma’s

Dus wees objectief, beargumenteer eens goed voor jezelf waarom het zo slecht is? Het is een gigantische stap voorwaarts, wees daarom juist positief!

3) Maarre, is het nou schadelijk of niet?

E-liquids met nicotine bevatten –jawel- nicotine. Nicotine is schadelijk, maar hoe schadelijk nog wordt momenteel nog beter onderzocht. Met andere woorden: we pretenderen echt niet dat dit supergezond is. Echter, je kunt het IQ van een visstick hebben, maar dan nog begrijp je prima dat een product met “nicotine én 4000 andere schadelijke stoffen” schadelijker moet zijn dan een dit product met “nicotine zónder 4000 andere schadelijke stoffen”. Elke Griekse filosoof en wijsgeer zal deze analogie en deze vorm van logica goedkeuren…, mochten ze nog in leven zijn.

OK, klinkt aannemelijk, maar hoe werkt het dan?

Elke E-sigaret bestaat grofweg uit drie onderdelen:

 • Een compartiment waar E-liquid inzit (Ook wel clearomizer, tank, cartridge genoemd.)
 • Een verhittingselement dat de E-liquid verwarmt en omzet in damp (Ook wel atomizer, heating coil genoemd.)
 • Een batterij die in staat is het verhittingselement op te warmen (Ook wel, ehh, nee, eigenlijk alleen batterij genoemd. Niet dingen moeilijker maken dan nodig.

Bij sommige E-sigaretten dien je specifiek op een knop te drukken die de batterij in werking stelt, anderen herkennen dat de sigaret gebruikt wordt en zorgt automatisch voor dampvorming.

4) Verkopen jullie alles wat je nodig hebt voor elektrisch roken?
Ja, dat leek ons inderdaad wel handig! Maarrrrrr, ons assortiment kan altijd groter, dus mocht je iets zoeken wat we nog niet hebben, laat het direct weten! Van E-liquid smaakjes, merken E-sigaretten tot aan accessoires. We zijn tot alles bereid.
 
5) Die E-liquids, hoe zit dat bij jullie?
Alle Megasmoke E-liquids zijn geproduceerd met natuurlijke smaakstoffen en zijn beschikbaar in verschillende nicotinesterktes. Ook nicotinevrij behoort tot de opties. Momenteel hebben we 20 smaken, maar deze  zullen spoedig aangevuld worden. Zoek je een smaak? Laat het ons weten.

Onze E-liquids zijn opgedeeld in vijf sterktes

 1. Zero                (0mg/ml nicotine)
 2. Light               (6mg/ml nicotine)
 3. Regular           (12mg/ml nicotine)
 4. Strong             (18mg/ml nicotine)

Als je nauwelijks rookt, kies dan de Zero of de Light. Als je ongeveer een half pakje per dag rookt, kies dan de Light of de Regular. Als je een tussen een half pakje en een pakje per dag rookt, kies dan de Regular of de Strong. Als je meer dan een pakje per dag rookt, kies dan de Strong of Extreme.

Let op: Dit zijn schattingen en hoe lager, hoe beter.

6) Kan jullie E-liquid ook in mijn reeds aangeschafte E-sigaret?

Uiteraard zijn alle E-liquids geschikt voor alle E-sigaretten, zoals eGo-C, eGo-CE5, eGo-CE4, Joyetech eVic, Joyetech, eCab, Joyetech eRoll, Innokin, JustFog, Kangertech, Kanger ProTank, MegaTwix, Smoktech, etc. We hebben ze nog niet allemaal, maar dat zal niet héél lang duren.

TL;DR / Samenvatting
 

 • Megasmoke heeft een groot arsenaal aan E-sigaretten en bijbehorende E-liquids in een verscheidenheid aan smaken en sterktes
 • E-sigaretten kunnen gebruikt worden om wél in je nicotinebehoefte te voorzien, zonder verbranding, onnodige schadelijke stoffen en zonder dat het lijkt alsof je een asbak hebt leeggelikt.
 • Omdat je niets verbrandt en alleen maar damp uitademt, mag het natuurlijk overal. Zou niet best zijn als het uitademen van damp illegaal werd.
 • De damp van de e-sigaret is niet schadelijk voor omstanders. Let wel: dat houdt niet in dat je iedereen maar te pas en te onpas in hun gezicht moet gaan blazen. Kom zeg, beetje normaal blijven doen.
 • Gebruikskosten van elektrische sigaretten zijn met gemak 85% goedkoper dan sigaretten zelf. Dat komt gewoon neer op een gratis weekendje weg elke maand.

See you soon!

MEGASMOKE®: Limit the harm, boost the experience.

Loading...