Megasmoke M-Joy Handleiding

M-Joy handleiding

Handleiding M-Joy


M-Joy starten:
De M-Joy staat bij aanschaf uitgeschakeld. Om de batterij in te schakelen druk je 5 keer snel achter elkaar op de led-knop. De led knippert dan kort 3x achter elkaar. Je kunt de M-Joy nu direct gebruiken. Druk hiervoor op de led-knop, deze brandt vervolgens rood. Schakel de batterij uit wanneer je de M-Joy niet gebruikt. Je doet dit door nogmaals 5 keer snel achter elkaar op de led-knop te drukken. Met name als je de M-Joy ergens indoet waar je niet wilt dat deze aangaat (broekzak, tas, etc.) is de functie erg nuttig. De batterij gaat nu niet aan wanneer je de knop indrukt.


Batterij

Om de batterij op te laden, schroef je de clearomizer van de batterij. Hou hierbij de batterij vast en schroef het volledige gedeelte boven de led-knop er in één keer af. LET OP: Niet de clearomizer halverwege losdraaien, want dan stroom de eventueel aanwezige vloeistof eruit!

Laad de batterij de eerste keer volledig op met de bijgeleverde USB kabel en/of muurlader. Als de batterij leeg is, gaat de led-knop knipperen als je deze indrukt. Het opladen van een lege batterij duurt ongeveer 4 uur. Het lampje van de oplader brandt groen als deze volledig opgeladen is.
Clearomizer:
De clearomizer (transparante gedeelte) kun je vullen met Megasmoke E-liquid door het mondstuk (het zwarte tuitje) eraf te schroeven. Zorg er goed voor dat je de onderkant goed hebt dicht geschroefd, voordat je de Clearomizer opnieuw vult. Houd de clearomizer schuin en vul deze met E-liquid langs het metalen gedeelte. De maximale aangegeven hoeveelheid van 1.6 ml niet overschrijden. Draai het mondstuk weer terug op de clearomizer, maar zet niet te veel kracht. Dit kan het schroefdraad beschadigen.

De clearomizer kun je gemakkelijk verwisselen, bijvoorbeeld om verschillende smaakjes E-liquid te kunnen gebruiken. Je schroeft hiervoor de batterij van de clearomizer, zoals omschreven bij ‘Batterij’ en vervangt deze door een andere.

Atomizer:
De Atomizer zorgt voor de verdamping van de E-liquid. De Atomizer bevindt zich in de Clearomizer.

Heating Coil:
De Heating Coil zorgt voor een goede opname van de E-liquid in de Atomizer. Om de Heating Coil te kunnen vervangen, moet de Clearomizer leeg zijn! Je schroeft de onderste twee stukjes metaal van elkaar en kunt zo de Atomizer uit de Clearomizer halen. De Heating Coal is hierna van de Atomizer te schroeven zoals op de foto the zien is. Aangeraden wordt om deze om de 3-4 weken te vervangen. Je merkt dat de Heating Coil aan vervanging toe is als de damp wat verbrand smaakt en bij het zuigen een 'borrelend' effect plaatsvindt. Dit betekent dat de touwtjes 'op' beginnen te raken.

E-liquid:
De E-liquid niet innemen! Gebruik enkel zoals voorgeschreven en bewaar de E-liquid in een droge en koele ruimte en uit de buurt van kinderen of huisdieren. Neem bij inname direct contact op met een arts en houdt de verpakking bij de hand. De houdbaarheid van de E-liquid staat op het flesje vermeld.

Gebruikerstips

 • Gebruik voor iedere E-liquid een aparte clearomizer voor een optimaal resultaat.
 • Vervang iedere maand de heating coil voor een optimaal resultaat.

Let op!
Houdt de M-Joy altijd rechtop en laat deze niet vallen. Hierdoor kan de M-Joy beschadigen of gaan lekken.

Wat te doen als:

 1. Er komt geen rook uit de Clearomizer en hierbij is het volgende geconstateerd: Wanneer de batterij in een andere Clearomizer gedraaid wordt, komt er wel rook uit.
  • CONCLUSIE: De Clearomizer functioneert niet, maar dit kan verschillende oorzaken hebben. Ga naar 2.
 2. Er komt geen rook uit de Clearomizer en hierbij is het volgende geconstateerd: Wanneer er een andere batterij onder de Clearomizer gedaan wordt, werkt ie wel.
  • CONCLUSIE: De eerste batterij is defect. Ruil de batterij om in de winkel. Indien dit niet het geval is, ga naar 3
 3. Er komt geen rook uit de Clearomizer en hierbij is het volgende geconstateerd: De batterij brandt hoort constant te branden, maar knippert 3 keer als deze in de Clearomizer is ingedraaid.
  • CONCLUSIE: Het elektrische circuit is onderbroken. Oftewel, er loopt geen spanning door het gloeidraadje in de Heating Coil, waardoor het gloeidraadje niet warm wordt en er geen vloeistof verdampt. Waarschijnlijk zal het vervangen van de Heating Coil het probleem verhelpen. De oorzaak van dit probleem ligt vaak in het aanzetten van de batterij terwijl er geen vloeistof in de Clearomizer zit. Wanneer dit geen oplossing biedt: Ga naar de winkel en vraag om een vervangende Clearomizer
Loading...