Wat is E-liquid of eliquid precies

Wat is e-liquid?

E-liquid is de stof die wordt gebruikt bij elektrisch roken of dampen. E-liquid is beschikbaar in vele verschillende smaken en samenstellingen. Veel gekozen e-liquid smaken zijn bijvoorbeeld: Tabak, fruit, mint en snoep! Qua smaak kun je het voor e-liquid niet gek genoeg bedenken. E-liquid bestaat altijd uit de volgende stoffen:


Propyleenglycol (PG)

Propyleenglycol (PG). Deze stof wordt gebruikt voor het binden van de verschillende ingrediënten en daarnaast produceert het de zichtbare rook. Daarnaast zorgt Propyleenglycol (PG) voor het gevoel dat je aan het roken bent. De naam van deze stof doet denken aan een onbekend goedje en roept veel vraagtekens bij mensen op. Wist je dat Propyleenglycol goedgekeurd is door de wereld voedsel en waren autoriteiten en dat deze verwerkt wordt in allerlei producten zoals Cakemix en Cola?


Aroma’s

Aroma’s die verwerkt zitten in e-liquid zorgen voor de smaak van de e-liquid. Zoals eerder is verteld is e-liquid in alle varianten en smaken verkrijgbaar zoals tabak smaken en fruit smaken. Een andere naam voor dit Aroma is smaakstoffen. Zonder deze smaakstoffen zal de gebruiker nooit kunnen genieten van al die heerlijke smaken.


Vegetable Glycerine (VG)

In het Nederlands vertaald is dit plantaardige glycerine. Deze stof zit niet in alle e-liquid verwerkt maar wel in het overgrote deel van de e-liquid. Deze stof zorgt voor extra damp en zorgt daarnaast ook voor de binding van de verschillende ingrediënten. Over het algemeen is de verhouding 20% VG/80% PG.


Nicotine

De gebruiker van e-liquid heeft zelf invloed om wel of geen nicotine te gebruiken. Nicotinegehaltes zijn afgestemd op de behoefte van de klant. Let op dat nicotine een schadelijke stof is en dat hier voorzichtig mee om dient worden te gaan. Het is nooit bewezen dat nicotine een kankerverwekkende stof zou zijn, maar het vertraagd wel het herstel van de cellen.


E-liquid

E-liquid wordt geleverd in flesjes van 10 ml. Door de overheid is verboden om flesjes te verkopen die groter zijn dan 10 ml. E-liquid is met elkaar te mengen. Op die manier kun je erg gemakkelijk je gewenste smaak creëren.

Loading...