E-sigaretten branche blij met leeftijdsgrens

Door Megasmoke 25/03/2015 0 Reactie(s)

De Elektronische Sigaretten Bond Nederland (Esigbond) is blij dat de verkoop van e-sigaretten onder de 18 jaar aan banden wordt gelegd. De minimumleeftijd geldt ook voor de elektronische sigaret zonder nicotine, zo schreef staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid maandag aan de Tweede Kamer.

De Nederlandse verkopers die bij de branchevereniging Esigbond zijn aangesloten, omarmen het plan. ”Wij willen al drie jaar dat er een leeftijdsgrens komt voor het kopen van e-sigaretten”, verteld Roel Fresow (voorzitter Esigbond).  ”Al onze leden houden zich ook al aan deze regel. Helaas zijn er ook verkopers in ons land die wel aan kinderen verkopen. Daarom zijn wij blij verrast met deze aangekondigde wijziging.”

De bond is ook blij met het onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat maandag werd gepubliceerd. Daarin staat dat de e-sigaret wel degelijk schadelijk is voor de gezondheid maar minder ongezond is dan een ‘gewone’ sigaret. ”Ook dat is wat wij al jaren zeggen”, zegt Fresow. ”Wij zijn blij dat het nu ook door het RIVM zo wordt gesteld. Niemand in onze branche heeft ooit beweerd dat een e-sigaret gezond is. Wat wij wel zeggen is dat e-roken beter is dan het alternatief: tabak roken.”

Schrijf een reactie